JENSEN gymnasium Nacka Strand - Frågor och svar

Vi är mycket glada över att ha öppnat en helt ny och fräsch skola i bästa läge vid kajen i Nacka strand. Här har vi samlat frågor och svar om du är nyfiken på att veta mer om JENSEN gymnasium Nacka strand.

nacka_strand_sthlm.jpg

Hur ser lokalerna ut?
Våra lokaler är ljusa och fräscha med ändamålsenliga möbler, enligt JENSENs höga standard. Studiero är viktigt för oss, därför satsar vi på att få så bra akustik som möjligt i våra klassrum. Av den anledningen har alla våra klassrum tjockare takplattor, heltäckningsmatta och tygstolar.

Vi har stora klassrum, grupprum och studiebås. Vår mötesplats-yta ligger med utsikt mot vattnet och är en populär plats att umgås på. Varför inte sitta kvar och studera efter skolan tillsammans med en kompis här?

Hur fungerar det med luncher?
Vi har egen matsal och caterar maten från JENSEN grundskola Sickla, som har ett eget tillagningskök med god och näringsriktig mat.

Finns en laborationssal?
Självklart! Vår laborationssal på nästan 60 kvm kommer vara fullt utrustad med plats för teori och laborationer och ett preparationsrum i anslutning till salen. På JENSEN har vi laborationer i halvklass.

Finns det ett skolbibliotek?
Skolbiblioteket har en central del i JENSENS koncept, med tanke på att läsning är en central del hos oss. När skolan är helt färdigbyggd hösten 2023 kommer vi ha ett stort skolbibliotek på nästan 70 kvm.

Lärare och elevhälsoteam

Har ni utbildade lärare?
Alla våra lärare är legitimerade och har erfarenhet av sina ämnen. Vi har haft nästan fyrahundra sökande till lärartjänsterna och har kunnat välja de absolut bästa! All undervisning är lärarledd och våra arbetssätt och uppgifter är varierande.

Har ni skolsköterska och kurator?
Ja, vi kommer att ha ett elevhälsoteam bestående av kurator, skolsköterska, specialpedagogisk kompetens och studie- och yrkesvägledare (SYV). Alla JENSENs gymnasieskolor har tillgång till skolläkare och skolpsykolog.

Program

Varför ska jag välja Naturvetenskapliga programmet på JENSEN gymnasium Nacka strand?
På Naturprogrammet hos oss får du bl.a. fokusera på akademiska studier och jobba på ett naturvetenskapligt arbetssätt genom till exempel:

- Resa till Erken
- Resa till Tjärnö
- Laborativa moment
- Vetenskapens hus

Du kommer utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram. Genom att färga dina lektioner och uppgifter utifrån den profil du valt, blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Föreläsningar och laborationer varvas med fältstudier och grupparbeten, på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap och forskning.

Vi samarbetar med Vetenskapens hus (KTH/Stockholms universitet) och Uppsala universitet. Skolans läge och närheten till vattnet gör att vi lätt kan komma ut på havet och forska inom marinbiologi. Dessutom får du studera enligt JENSENS unika utbildningskoncept, där du får lära dig olika strategier för att studera på bästa sätt.

Varför ska jag välja Samhällsvetenskapliga programmet på JENSEN gymnasium Nacka strand?
På Samhällsprogrammet hos oss får  du bl.a. visa dina kunskaper och arbeta praktiskt genom till exempel:

- Fallstudier
- Experiment
- Studiebesök
- Göra bildningsresor via Erasmus-projekt

Du kommer kunna arbeta med juridik och kriminologi eller psykologi även i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet. Genom att färga dina lektioner och uppgifter utifrån den profil du valt, blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Du får jobba med verklighetsbaserade uppgifter (case) för att utveckla dina praktiska förmågor och färdigheter. Du får t.ex. träna på att göra brottsplatsundersökningar, studera olösta brott, rättegångsspel eller lära dig om grupptryck, terapier, IQ, familjepsykologi och personlighet.

Varför ska jag välja Ekonomiprogrammet på JENSEN gymnasium Nacka strand?
På Ekonomiprogrammet hos oss får du bl.a. visa dina kunskaper och arbeta praktiskt genom till exempel:

- Delta i rättegångsspel
- Öva på att skriva juridiska dokument
- Studiebesök på advokatbyråer och domstolar
- Starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet
- Ha nära samarbete med olika aktörer inom näringslivet
- Göra bildningsresor via Erasmus-projektet

Du kommer kunna arbeta med juridik eller företagsekonomi även i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet. Genom att färga dina lektioner och uppgifter utifrån den profil du valt, blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad.Vi varvar klassrumsundervisning med verklighetsbaserade uppgifter (case) där du får hjälpa personer och företag att lösa riktiga juridiska problem eller träna på dra slutsatser om den lokala och globala ekonomiska utvecklingen för att bli en kompetent företagare.