Samhälls­programmet

Har du ett stort engagemang för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är Samhällsprogrammet rätt för dig!

Psykologi

Inriktning: Beteendevetenskap

Samhällsprogrammet - Psykologi passar dig som vill ha en djupare förståelse för människans känslor, tankar och beteenden. Du har ett intresse för psykologi, psykisk hälsa, gruppdynamik, ledarskap och samhällsfrågor. Du vill gärna förstå dig själv och andra bättre. 

Bild
Profil-Psykologi

Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som psykolog, lärare, beteendevetare och andra yrken där det är viktigt att skapa bra kontakt med andra människor och kunna få effekt på andra människors mående och beteenden.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Statsvetenskap

Inriktning: Samhällsvetenskap

Brinner du för samhällsfrågor och Sveriges utveckling som land? Vill du vara en person som kan skapa förändring och lösningar på vår tids utmaningar och problem? Är du kanske politiskt aktiv eller intresserad av en karriär inom myndigheter eller politiskt - då är det här rätt program för dig. 

Bild
Profil-Statsvetenskap

Vill du fördjupa dina kunskaper om hur samhällen formas och utvecklas, både nationellt och globalt? Här får du fördjupade kunskaper inom exempelvis politik, handel och globalisering. Vi stärker dina kommunikativa- och ledarskapsförmågor så att du i tal och skrift ska kunna analysera, diskutera, debattera och samarbeta med andra men också utvecklas i att leda andra.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P