Elevintervju Victoria Larsson

Vad heter du och hur gammal är du?
Victoria Larsson och jag är 19 år gammal.

Victoria Larsson
Victoria Larsson

På vilken skola och vilket program går du?
Jag går på JENSEN gymnasium Internationella. Jag läser sista året på vård- och omsorgsprogrammet. 

Varför valde du ditt program/skolan?
Jag valde vård och omsorg för att jag alltid har vetat att jag vill jobba med människor. 

Berätta lite kort om din utbildning.
På vård- och omsorgsprogrammet läser vi särskilda kurser som gör oss förberedda för framtida jobb. Vi har praktik i 5 veckor under alla 3 år vilket gör det speciellt roligt. Vi gör även en massa roliga studiebesök. Proven vi har kan vara mycket varierade, t ex kan vi ha presentationer, rollspel eller vanliga salsprov.

Hur är lärarna och lokalerna?
Lärarna på JENSEN Internationella är otroligt bra. Varje lärare är professionell och kunnig inom sitt ämne vilket gör att det smittar av sig på oss elever och lektionerna blir roliga. Lärarna är utbildade i att coacha oss till att nå våra mål och det märks verkligen. Det är därför denna skola är bäst! De vill se oss utvecklas och kämpar för att vi ska nå högre. Lokalerna är ganska små vilket passar bra till vår skola och de är väldigt fräscha och ljusa.   

Vilket är ditt drömjobb?
Mitt drömjobb är att bli hjärtkirurg. Jag vet att det är långt kvar eftersom jag är undersköterska, men det är viktigt att ha en dröm som håller mig motiverad. När jag går ut gymnasiet kan jag välja att jobba som undersköterska, men jag kan också läsa vidare till sjuksköterska.   

Tror du att du kommer att plugga vidare?
Jag tror att jag kommer vilja jobba direkt efter studenten för att få erfarenhet innan jag börjar plugga igen. 

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?
Det roligaste jag har gjort under gymnasiet är alla praktiker där jag ser tydligt hur jag har blivit mer och mer säker på mig själv och mitt kommande yrke. 

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra? 
Jag skulle rekommendera JENSEN eftersom vi är en liten skola vilket gör att det känns som en familj mellan elever men också mellan elever och lärare. Att lärarna på skolan kämpar för att se till att alla lyckas är fantastiskt. Det finns inte på många skolor.