Elevintervju Emma Adolfsson

Vad heter du och hur gammal är du?
Emma Adolfsson, 18 år.

Emma Adolfsson
Emma Adolfsson

På vilken skola och vilket program går du?
JENSEN gymnasium Internationella, vård och omsorg.

Varför valde du ditt program/skolan?
Jag vill gärna jobba inom vården och programmet passar mig för att jag är väldigt pratglad och vill hjälpa andra människor med sånt som de själv inte kan göra.

Berätta lite kort om din utbildning. 
Vi har praktik i 5 veckor varje år. I årskurs 1 hade vi 5 veckors praktik på ett äldreboende, vilket hjälpte många av oss att få ett extrajobb inom vården. I årskurs 2 hade vi 5 veckors praktik med personer inom LSS (lagen om särskild stöd). Det var väldigt spännande och lärorikt. I årskurs 3 hade vi 4 veckors praktik på ett sjukhus och jag måste nog säga att sjukhus-praktiken var den roligaste. Jag fick lära mig så otroligt mycket om vad man gör som undersköterska på ett sjukhus.

Hur vi lägger upp våra lektioner och prov avgör vi som elever tillsammans med vår lärare vilket jag tycker är väldigt bra. 

Hur är lärarna?
Våra lärare är de bästa lärarna, vi kompromisser och kommer överens med våra lärare. I just min klass är vi bara 12 elever men jag gillar att vi är få, då det blir en mycket starkare gemenskap mellan oss elever.

Vilket är ditt drömjobb? 
Mitt drömjobb är att jobba som narkossjuksköterska på ambulansen, jag blir färdig undersköterska nu i sommar och jag har då möjligheten att söka vidare till sjuksköterskeprogrammet efter studenten eftersom jag lade till MA2 som individuellt val. 

Så du kommer att plugga vidare?
Ja, jag kommer att plugga vidare, till sjuksköterska.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?
Det roligaste vi har gjort är alla våra praktiker. De har alla varit så lärorika och spännande.

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra? 
För att det är en jättebra skola, med underbara lärare!

Laddar...