Hoppa till huvudinnehåll

Young Riders

För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN kombinerat med elitryttarsatsning på Runsten Equestrian!

Intresseanmälan


Studier & idrott

För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN kombinerat med elitryttarsatsning på Runsten Equestrian!

Vi ser att du har lägst ca 250 meritpoäng och tävlar från Lätt A i hoppning för att antas till Runstens Young rider program. Du går i skolan i Vasastan i Stockholm på ett av stans bästa gymnasium och bor och tränar med din häst på Runsten, ett av Stockholms främsta ryttarcenter!

Målet är att du ska tävla med stabila resultat på nationell elitnivå samt även kunna använda din sport för att söka till välrenommérade universitet världen över efter gymnasiet.

Ekonomi med ryttarprofil

Du läser ett teoretiskt ekonomiprogram med idrottsprofil på JENSEN gymnasium Norra vilket ger den bästa grunden för fortsatta studier eller företagande.

Runsten Young Riders

Träningen
Du tränar minst två träningspass med B-tränare  i veckan inom ramen för specialidrott på Runsten. Ena passet är markarbete och det andra är hoppning varvat med teori. Kostnad per ridpass är 500 kr. Runsten har lag i division 1 i elitallsvenskan för både ponny och stor häst. 

Inackordering & boende
För att antas till Runstens junior-rider program behöver du ha minst en egen häst och möjlighet att ta dig till träningarna som ges inom specialidrott. Vi erbjuder möjlighet till bostad och inackordering för ryttare på programmet. Kostnad 3600 kr per månad inkl frukost & middag, lunch ingår i gymnasieutbildningen. Det finns möjlighet att söka inackorderingsbidrag från sin hemkommun. Boendet är normalt öppet mån-fre.

Inackordering av häst
Inackordering av häst på Runsten kostar 4000 kr/månad inklusive foder och strö, morgonfodring, lunch och utsläpp på veckodagar. Gymnasieeleverna delar på stalltjänst för in- och utsläpp, fodringar. Fodringar på skoltid ombesörjs av Runsten. Det finns möjlighet till inackordering med tjänster för dig som inte bor på skolan. Fri tillgång till alla banor och faciliteter och möjlighet att anmäla sig till fler träningar och kurser privat.

Ridintyg
Vi ser gärna att du har tävlat LA i banhoppning. Eventuellt kräver Runsten att få in ridintyg av din tränare innan du antas. 

Ansökan
Ansökan till skolan görs via gymnasieantagningen i Stockholm till JENSEN gymnasium Norra Ekonomiprogram/Idrottsprofil. Du behöver sannolikt ha lägst ca 250 meritpoäng för att antas. Ansökan för att komma med i team Runsten görs till marketing@runsten.com med ridintyg.

Frågor?
Runsten Equestrian: Josefine Ronquist
marketing@runsten.com // 0767 63 56 71

JENSEN gymnasium: Anna Keding, Rektor
anna.keding@jenseneducation.se // 0737 73 18 12

JENSEN Gymnasium

Intresseanmälan

Anmäl intresse inför start ht19. Följ länken nedan och fyll i vårt formulär så kommer vi att kontakta dig med mer information!

Till intresseanmälAN

Att gå på JENSEN

BILDNING ÄR MÅLET
Vi vill att du ska nå en mycket hög kunskapsnivå men även utmanas intellektuellt så att du lär dig tänka själv, tänka fritt och tänka stort, utanför den berömda boxen. Läs mer

TRÄNING FÖR AKADEMISKA STUDIER
Vi är ett gymnasium som verkligen bryr sig om att det ska gå bra för dig. Vi tränar dig att bli mer disciplinerad eftersom uthållighet är enda sättet att nå högre. Läs mer

PRÖVA DET LÄSTA I PRAKTIKEN
Begåvning är inte allt. Teoretiska kunskaper och akademiska studier är inte heller det som avgör din framtid. Att få pröva det lästa i verkligheten är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Läs mer

UF

UNG FÖRETAGSAMHET

På JENSEN får du läsa Ung Företagsamhet på elitnivå. Vi har tagit hem totalt 84 priser genom åren.
 

Hälsoprofil

HÄLSOPROFIL

Din hälsa, utveckling och studieglädje är nyckeln till en framgångsrik och välfungerande skolgång.
 

Ledarskap

UTVECKLA DITT LEDARSKAP

Du kanske inte tror det nu, men du kan vara en framtida ledare eller chef. 
 

Läs mer