Hoppa till huvudinnehåll

Idrottsprofil

För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN kombinerat med elitidrottssatsning!

Intresseanmälan


Ekonomiprogrammet med idrottsprofil

Du läser ett teoretiskt ekonomiprogram med idrottsprofil på JENSEN gymnasium Norra vilket ger den bästa grunden för fortsatta studier eller företagande.

Elitryttarprofil

Vi har ett unikt samarbete med Runsten Equestrian där deltagande på programmet Young Riders har möjlighet till boende, inackordering av häst, träning med tränare mm. Är du verkligt intresserad så kan du träffa representanter från Runsten på vårt öppet hus den 3 december och den 10 december kl 18-20 då de själva har öppet hus.

Du läser ett teoretiskt ekonomiprogram med idrottsprofil på JENSEN gymnasium Norra vilket ger den bästa grunden för fortsatta studier eller företagande. Schemat för idrottsklassen är specialanpassat för att kunna ha tid för din ridning 4-5 eftermiddagar i veckan. Du läser Specialidrott-ridning 1 & 2 som individuellt val där skolan samarbetar med din tränare.

Runsten Equestrian

www.runsten.com

Runsten Young Riders

Träningen
Du tränar minst två träningspass med B-tränare  i veckan inom ramen för specialidrott på Runsten. Ena passet är markarbete och det andra är hoppning varvat med teori. Kostnad per ridpass är 500 kr. Runsten har lag i division 1 i elitallsvenskan för både ponny och stor häst. 

Inackordering av häst
Inackordering av häst på Runsten kostar 4000 kr/månad inklusive foder och strö, morgonfodring, lunch och utsläpp på veckodagar. Gymnasieeleverna delar på stalltjänst för in- och utsläpp, fodringar. Fodringar på skoltid ombesörjs av Runsten. Det finns möjlighet till inackordering med tjänster för dig som inte bor på skolan. Fri tillgång till alla banor och faciliteter och möjlighet att anmäla sig till fler träningar och kurser privat.

Ridintyg
Vi ser gärna att du har tävlat LA i banhoppning. Eventuellt kräver Runsten att få in ridintyg av din tränare innan du antas. 

Ansökan
Ansökan till skolan görs via gymnasieantagningen i Stockholm till JENSEN gymnasium Norra Ekonomiprogram/Idrottsprofil. Du behöver sannolikt ha lägst ca 250 meritpoäng för att antas. Ansökan för att komma med i team Runsten görs till marketing@runsten.com med ridintyg.

Frågor?
Runsten Equestrian: Josefine Ronquist
marketing@runsten.com // 0767 63 56 71

JENSEN gymnasium: Anna Keding, Rektor
anna.keding@jenseneducation.se // 0737 73 18 12

JENSEN Gymnasium

Att gå på JENSEN

BILDNING ÄR MÅLET
Vi vill att du ska nå en mycket hög kunskapsnivå men även utmanas intellektuellt så att du lär dig tänka själv, tänka fritt och tänka stort, utanför den berömda boxen. Läs mer

TRÄNING FÖR AKADEMISKA STUDIER
Vi är ett gymnasium som verkligen bryr sig om att det ska gå bra för dig. Vi tränar dig att bli mer disciplinerad eftersom uthållighet är enda sättet att nå högre. Läs mer

PRÖVA DET LÄSTA I PRAKTIKEN
Begåvning är inte allt. Teoretiska kunskaper och akademiska studier är inte heller det som avgör din framtid. Att få pröva det lästa i verkligheten är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Läs mer

UF

UNG FÖRETAGSAMHET

På JENSEN får du läsa Ung Företagsamhet på elitnivå. Vi har tagit hem totalt 84 priser genom åren.
 

Hälsoprofil

HÄLSOPROFIL

Din hälsa, utveckling och studieglädje är nyckeln till en framgångsrik och välfungerande skolgång.
 

Ledarskap

UTVECKLA DITT LEDARSKAP

Du kanske inte tror det nu, men du kan vara en framtida ledare eller chef. 
 

Läs mer