Hoppa till huvudinnehåll

Idrottsprofil

För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN kombinerat med elitidrottssatsning!

Intresseanmälan


Studier & idrott

För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN kombinerat med idrottsprofil!

Vi ser att du har lägst ca 250 meritpoäng och har ett idrottsengagemang på en högre nivå. Du går i skolan i Vasastan i Stockholm på ett av stans bästa gymnasium tillsammans med andra elitidrottare.

Målet är att du ska tävla med stabila resultat på nationell elitnivå samt även kunna använda din sport för att söka till välrenommérade universitet världen över efter gymnasiet.

Ekonomiprogrammet med idrottsprofil

Du läser ett teoretiskt ekonomiprogram med idrottsprofil på JENSEN gymnasium Norra vilket ger den bästa grunden för fortsatta studier eller företagande.

För dig som är ryttare

Vi har ett unikt samarbete med Runsten Equestrian där deltagande på programmet Young Riders har möjlighet till boende, inackordering av häst, träning med tränare mm. Är du verkligt intresserad så kan du träffa representanter från Runsten på vårt öppet hus den 3 december och den 10 december kl 18-20 då de själva har öppet hus.

Du läser ett teoretiskt ekonomiprogram med idrottsprofil på JENSEN gymnasium Norra vilket ger den bästa grunden för fortsatta studier eller företagande. Schemat för idrottsklassen är specialanpassat för att kunna ha tid för din ridning 4-5 eftermiddagar i veckan. Du läser Specialidrott-ridning 1 & 2 som individuellt val där skolan samarbetar med din tränare.

Runsten Equestrian

www.runsten.com

JENSEN Gymnasium

Att gå på JENSEN

BILDNING ÄR MÅLET
Vi vill att du ska nå en mycket hög kunskapsnivå men även utmanas intellektuellt så att du lär dig tänka själv, tänka fritt och tänka stort, utanför den berömda boxen. Läs mer

TRÄNING FÖR AKADEMISKA STUDIER
Vi är ett gymnasium som verkligen bryr sig om att det ska gå bra för dig. Vi tränar dig att bli mer disciplinerad eftersom uthållighet är enda sättet att nå högre. Läs mer

PRÖVA DET LÄSTA I PRAKTIKEN
Begåvning är inte allt. Teoretiska kunskaper och akademiska studier är inte heller det som avgör din framtid. Att få pröva det lästa i verkligheten är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Läs mer

UF

UNG FÖRETAGSAMHET

På JENSEN får du läsa Ung Företagsamhet på elitnivå. Vi har tagit hem totalt 84 priser genom åren.
 

Hälsoprofil

HÄLSOPROFIL

Din hälsa, utveckling och studieglädje är nyckeln till en framgångsrik och välfungerande skolgång.
 

Ledarskap

UTVECKLA DITT LEDARSKAP

Du kanske inte tror det nu, men du kan vara en framtida ledare eller chef. 
 

 


Läs mer