Samhälls­programmet

Har du ett stort engagemang för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är Samhällsprogrammet rätt för dig!

Försvar & Säkerhet

Inriktning: Samhällsvetenskap

Vill du vara med och leda nästa generation mot en bättre, tryggare värld? Då kanske Samhällsprogrammet med profil Försvar & Säkerhet är något för dig. Vi ger dig fördjupade kunskaper inom samhällssäkerhet, konflikthantering, krig, statsvetenskap och diplomatiska verktyg för fred, kommunikation och ledarskap. 

Bild
Profil-Försvar&säkerhet

Genom en kombination av teori och praktik i samarbete med Försvarsmakten och andra aktörer, erbjuder vi en utbildning som passar både dig som siktar på en civil karriär och dig som överväger en militär karriär. Vi lägger stor tonvikt vid det akademiska men även på att utveckla dig som person och framtida ledare.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik & Kriminologi

Inriktning: Beteendevetenskap

Samhällsprogrammet - Kriminologi passar dig som vill göra en djupdykning i beteendevetenskap och kriminalitet. Här får du lära dig mer om hur kriminellt beteende skapas, varför vi ser vissa beteenden som mer normala än andra, funktionen av det svenska rättssystemet samt hur människor strävar efter att förbättra sina liv och samhället i stort. 

Bild
Profil-Juridik-kriminiologi

Om du är passionerad inom områden som brott och straff, rättspsykologi, samhällsfrågor och sociologi och om du strävar efter att göra en positiv skillnad, då är den här profilen för dig. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, kriminalvårdare/tekniker, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P