Ekonomiprogrammet

Universitets- och högskoleförberedande program - Inriktning Juridik

Ekonomiprogrammet Juridik

Profil Juridik

Många internationellt framgångsrika företag är grunden till Sveriges välstånd. Hur kommer det sig att Sverige har haft så många entreprenörer som byggt världsledande företag i sin bransch så som IKEA, H&M, SKF och Spotify. Företagande och handel mellan länder är grunden för våra industrialiserade och specialiserade samhällen.

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik på JENSEN gymnasium Helsingborg passar dig som vill arbeta med rättsliga frågor eller utredande arbete vid en myndighet. Du kan även arbeta i en ledande ställning på ett privat företag. Detta kan du göra i Sverige eller utomlands. Du kan exempelvis arbeta som jurist, utredare, handläggare, mäklare eller chef. I undervisningen kommer du att  arbeta med skarpa case där du övar din analytiska förmåga genom att analysera verkliga rättsfall, göra studiebesök och ta del av spännande gästföreläsare.

Ekonomi med inriktning juridik är ett brett program som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du fördjupar dig inom ekonomi, juridik och samhällsfrågor. Du fördjupar dig inom olika rättsområden och lär dig svensk lagstiftning med koppling till EU-rätten. Undervisningen är varierad och med kontinuerlig koppling till verkligheten genom bland annat besök till rättegångar.


LAGAR & REGLER

JENSEN lagar och regler

RÄTTSVÄSENDET

JENSEN rättsväsendet

JURIDIK-SM

JENSEN juridik-sm

Programmet passar dig som

  • Är intresserad av juridiska och internationella frågor
  • Vill lära dig hur man skärper sin analytiska förmåga
  • Vill fördjupa dig om hur Sveriges lagar, och EU-rätten påverkar myndigheter, företag och privatpersoner
  • Vill studera vidare och kan tänka dig att arbeta i Sverige, eller utomlands, i en beslutsfattande roll

Efter högskolan kan du arbeta som

  • Jurist - advokat, domare
  • Mäklare

Välkommen med din ansökan till JENSEN gymnasium Helsingborg!
Ansökan görs via gymnasieantagningen i Skåneregionen.