JENSEN Gymnasium

Vad ska jag välja?

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst. Och gör vårt JENSEN-test för att se om JENSEN är rätt skola för dig!

programtest JENSEN-test

Vad är skillnaden?

Vad skiljer olika skolor och program åt? Vårt bästa tips är att gå på gymnasiemässan och prata med olika skolor för att få en bild av dem. När du vet vilka skolor du är mest intresserad av kan du besöka deras öppet hus och gå på en prova-på-dag för att verkligen få en bild av hur det är att gå på skolan. För att jämföra program har vi skapat ett verktyg där du kan jämföra alla program som erbjuds på JENSEN gymnasium.

jämför program

Är lärarna bra?

Det finns mycket som påverkar hur du kommer trivas under dina tre år på gymnasiet. Din relation till dina lärare är en viktig faktor och det är därför bra att gå på öppet hus på de skolor du är intresserad av så du får träffa lärarna och få en känsla av hur det är att gå på skolan.

Har de bra lärare?

Måste man ta mycket ansvar själv?

När man går från grundskolan till gymnasiet är det mycket som förändras. Bland annat ställs det högre krav på dig som elev och du måste ta större ansvar för dina egna studier. På JENSEN har vi t ex ett effektivt schema, vilket innebär att du har lektioner på för- eller eftermiddag och A-tid (arbetstid) under resten av dagen.

Mer om JENSENs schema