Samhälls­programmet

Har du ett stort engagemang för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är Samhällsprogrammet rätt för dig!

Försvar & Säkerhet

Inriktning: Samhällsvetenskap

Försvar & Säkerhet passar dig som vill ha en utbildning där du ges fördjupade kunskaper inom samhällssäkerhet och konflikthantering och lär dig hur samhällen är uppbyggda och fungerar. Om du har ett genuint intresse för psykologi, politik och historia och är nyfiken på lokala, nationella och globala säkerhetsfrågor är detta programmet för dig. 

Bild
Profil-Försvar&säkerhet

Vi lägger stor tonvikt vid det akademiska, men använder metoder som rollspel, studiebesök och praktiska fallstudier för att fördjupa dina kunskaper och utveckla dig både som person och framtida ledare.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik & Kriminologi

Inriktning: Beteendevetenskap

På Samhälls- och Beteendeprogrammet har vi rättsvetenskap och kriminologi i fokus. Du får fördjupa dig i beteendevetenskap och utforska orsakerna bakom kriminellt beteende samt hur samhällen stävjar kriminalitet genom rättsväsendet och förebyggande åtgärder. 

Bild
Profil-Juridik-kriminiologi

Profilen passar dig som brinner för ämnen som brott, straff, rättspsykologi och sociologi. Den riktar sig till blivande yrken som polis, psykolog, socionom, kriminolog och andra roller där du har nära kontakt med andra människor och kan påverka deras liv.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P