Samarbete med hockeyclub Hovås

Läsåret 2019/2020 inleder JENSEN gymnasium Göteborg ett samarbete med hockeyclub Hovås.

Samarbetet ger skolungdomar möjlighet att kombinera en kvalificerad gymnasieutbildning med elitsatsning på hockey.

Eleverna får ett individuellt upplägg anpassat efter deras träningstider och möjlighet att ta igen lektionstiden genom SmartStudy. Skolan kommer under läsåret att ha kontakt med tränare och lagledare under tiden för att följa upp att studier och elitsatsningen fungerar.

Du ansöker till JENSEN gymnasium som vanligt och kontaktar sedan rektorn för att anmäla intresse för hockeyprofilen. Om du har några frågor kan du kontakta skolans rektor.

Rektorns ord om samarbetet
"Det är viktigt för mig att elever som vill satsa på sin idrott får möjlighet att göra det, utan att kvalitén på skolgången försämras.Vi har därför gått in i ett samarbete med Hovås hockey där deras spelare får möjlighet att lyckas med både sin hockeysatsning och sina studier. Det känns mycket roligt att gå in i detta samarbete!"

Kort om Hovås
Hovås Hockey Club är Göteborgsområdets till antalet spelare största hockeyclub med ca 440 spelande barn, ungdomar och seniorer fördelade på elva lag, varav två rena tjejlag. I klubbens Hockeyskola deltar över 130 barn. Klubbens röda tråd är att sätta individens utbildning och utveckling framför kortsiktiga matchresultat. Mer om Hovås Hockey på laget.se/HovasHC

Hovås

Samarbete Hovås