Blivande jurister på rättegångsbesök

Den första gruppen ettor på Juridik- och kriminologiprofilen på JENSEN gymnasium Örebro har varit på rättegångsbesök.

Det första av flera under deras gymnasieutbildning, kopplade till flera olika ämnen.

Under tingsrättsförhandlingen fick eleverna vara med om det taktiska spelet från åklagare och försvarsadvokat. De fick uppleva hur vittnesmål fungerar i rätten och t.o.m. hur sådana kan genomföras via länk från ett fängelse. Rättegången blev också ett exempel på hur viktigt det är att ha ordning på sina anteckningar, en brist eleverna noterade från försvarssidan.

Det blev ett lyckat besök, för oss åhörare. Det rättsvetenskapliga intresset bland eleverna ökade och ännu fler av dem började rikta in sig på en framtid inom juridiken.

Studiebesök Örebro tingsrätt